Berichten

Berichten

Zanggroep Akkoord uit Dronten 

bij Korenfestival Amusing Hengelo

92 deelnemende koren en meer dan 3.000 zangers en zangeressen bij dit Korenfestival Amusing Hengelo. Een zonovergoten dag, een heerlijk optreden olv invaldirigent Hans en invalpianist Laurence. Dank voor jullie vakmanschap en professionele inzet bij deze snelle invalbeurt.

 

 

Zanggroep Akkoord uit Dronten zoekt

Bassen en Tenoren

Hou je van zingen? In ons koor hebben wij plaats voor Bassen en Tenoren om onze mooie koorklank te versterken.

De tenoren bestaan uit zowel dames als heren, dat zorgt voor een extra dimensie.

Neem een kijkje op onze website https://www.zanggroepakkoord.nl

Wacht niet te lang want wij zijn gestart met de repetities voor ons jubileumoptreden in de Meerpaal.

Jij kunt daar deel van uitmaken.

Ben je enthousiast geworden van ons repertoire en de website impressies?

Mail naar: secretarisakkoord@gmail.com

Kom kijken en meezingen!

 

 

 

Onze dirigent is Marjolein van Tongeren, zij is werkzaam als zangeres en zangdocent en koordirigent. Eerder was zij al dirigent van o.a. Smartlappenkoor Poldertranen en tot voor kort overdagkoor Early Birds in Almere. Ook was zij betrokken als muzikaal leider bij theatervereniging Stichting ZINspelers waar zij de leiding had over de muziek binnen diverse voorstellingen.

 

https://www.liefdevoormuziek.nl/

Marjolein van Tongeren

 

Dirigent Marjolein van Tongeren en Pianist Paul Drost

 

Persbericht:

Zanggroep Akkoord op beroemde podium van Paradiso

wo 4 jan, 10:00 Cultuur

DRONTEN – Zanggroep Akkoord uit Dronten treedt zondag 15 januari op in Paradiso in Amsterdam. Het koor uit Dronten doet dan mee aan de Paradiso Korendagen, waar ze circa 150 koren uit het hele land treffen.

Het gaat om koren die bestaan uit amateurzangers van alle leeftijden. Zij laten 14 en 15 januari horen dat zingen hun passie is en brengen een divers repertoire ten gehore. Van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz, alles komt voorbij. 

“Het is altijd weer spannend om erbij te kunnen zijn”, meldt Zanggroep Akkoord enthousiast. “De organisatie loot uit de aanmeldingen, omdat zoveel koren hier graag bij zijn. Om naar elkaar te luisteren en elkaar te ontmoeten.”

Akkoord staat 15 januari om 19.30 uur in de grote zaal van Paradiso, op het podium waar al zoveel bekende artiesten hebben opgetreden. “Dat is al een belevenis op zich”, laat het koor nog weten. 

 

 

Terugblik op een “Spetterend optreden bij het Korenfestival Dronten

Ons eerste optreden met onze nieuwe dirigente Marjolein van Tongeren en onze vaste pianist Paul Drost tijdens het korenfestival Dronten was heel gezellig. Tussen de buien door genoot het winkelend publiek van ons en andere koren.

Wilt u deel uitmaken van ons koor kom dan een keer naar een repetitieavond op donderdag vanaf 19.30 uur bij de kantine van korfbalvereniging, Educalaan 39 te Dronten.

 

 

In het zonnetje voor de Meerpaal

Korenfestival optreden bij de Meerpaal te Dronten